Klude & rigdomme: Small Cap-labyrinten

Konventionelle visdom dikterer, at de tidlige stadier af en corporation vækstcyklus tilbyder væsentligt mere overbevisende risiko og belønning profiler end fremskredent stadium investeringer. Men det er præcis, hvor virkeligheden i denne proposition slutter. Faktisk, har de mellemstore og små kapital matrix akkumuleret så mange ikke-bæredygtige forretningsmodeller i det foregående årti, der major børsmæglervirksomheder har ringe eller ingen problem i at overtale hundredvis af tusindvis af investorer, både institutionelle og detailhandel , at holde deres penge i virksomheder med en dokumenteret fortid.

De junior markeder er plaget af en række grundlæggende spørgsmål. I den ene ende af junior spektrum, fx den lyserøde ark markedsplads, er corporate oplysning så begrænset, at en aktiekøb er beslægtet med gambling i et casino. Flytte til et lidt højere niveau, fortsætter OTC Bulletin Board system med at kæmpe mellem kræver større offentlig information på den ene side og øge den ren og skær numre af børsnoterede tællere på den anden. OTC Bulletin Board kræver selskaber til betænkningen konti og materielle udvikling løbende, men som mange investorer har fundet ud af at deres omkostninger, regelmæssig høvle nødvendigvis fører ikke til kvalitet.

Alt dette er sagt, er der ingen tvivl om, at de ledende markeder, som hovedregel, ikke tilbyder eksponentiel returnerer. For eksempel, registreres troværdig afkast over 1000% p.a. med jævne mellemrum over Pink Sheets og OTCBB handelssystem. Problemet ligger altså i udvælgelsesprocessen. Hvordan man vælge vinderne?

Igen, konventionelle visdom tyder på, at processen med at plukke vindere (og droppe tabere) burde have fået en forholdsvis simpel øvelse med fremkomsten af internettet. Efter at alle, som mange troede i slutningen af 1990 ‘ erne, burde den webbaserede oplysninger eksplosion have ført til en højere grad af informeret beslutningstagning.

Det, har dog ikke været tilfældet. Tværtimod, som en New York-baserede hedgefond manager skrev i en klient i sidste uge, “der er for mange hjemmesider og alt for mange e-mails kaste op alle former for uafprøvede ideer, så vi har besluttet at afholde sig fra at deltage i noget uden for det etablerede fondsbørser.” En udøvende af London Stock Exchange blev mindre velgørende på en nylig Investorpræsentation. “Junior virksomheder foretager alle former for latterlig fordringer på websteder og i e-mails, og investorer bør vente, indtil lovgiverne har et håndtag over alt dette, når det vil være,” sagde hun og understregede “når” del af hendes erklæring.

Men at “når” kunne være for langt væk, som en undersøgelse indikerer. Og det er fordi det udvalg grundlæggende, der adskiller gode fra dårlige ikke er i strid. Den første udvælgelse prioritet er tilgængeligheden af omfattende oplysninger. Andet er børsnoterede selskaber villighed til at generere reviderede regnskaber med omfattende noter, på trods af at visse handelssystemer ikke kræver disse data. Det tredje vigtige emne vedrører arten af pressemeddelelser: især, er pressemeddelelser at sige noget af værdi i forhold til en corporation’s forretningsmodel?

Endelig har en uafhængig analytiker (eller forsker) givet en detaljeret vurdering af de antagelser, som drive forretningsmodellen? Som er blevet tydeligt i de seneste år, der mange juniorer sælger drømme; Desværre, i mere end et par tilfælde, ledelser oprigtigt mener, at de er involveret i en “lager play”, ikke i den som regel smertefulde udøvelse af bygning aktionær og virksomhedens værdi. Og, også desværre, hundredvis af nogenlunde anstændigt forretningsstrategier er alvorligt begrænset af anvendelsen af passende finansiering.

Afslutningsvis, mens der er skal ingen tvivl om at investorer skal få adgang til internettet, hvis de søger faktisk over gennemsnittet udbytte, den metode, der er involveret i en web-baseret analyse være klart forstået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.