Låne penge på nettet – fordele og ulemper

Går du med overvejelserne om at låne penge på internettet hos en af de mange låneudbydere? Så er denne guide lige noget for dig. Her gennemgår vi nemlig nogle af de fordele og ulemper, der er ved at låne penge online via kviklån, hurtig lån og så videre.

Det er hurtigt

De forskellige lån hedder kviklån, hurtig lån, sms lån og så videre. Det er ikke uden årsag. Det er nemlig en hurtig vej til et lån. Nogle låneudbydere tilbyder, at du kan blive kreditvurderet på 2 minutter. Bliver du godkendt til at kunne låne penge, vil du have pengene på din konto inden for få dage. Er det en hverdag, så er der stor chance for, at du har dem allerede næste dag. Denne hastighed kan blandt andet bankerne slet ikke være med på, og det gør, at lånene online har en stor fordel. Det er også grunden til, at mange vælger dem trods de høje renter og gebyrer. Står du og mangler penge til en afbudsrejse, en mekanikerregning eller måske en tandlægeregning, så kan du altså får hurtige penge på kontoen gennem forbrugslån, kviklån og så videre.

Det er meget anonymt

En anden fordel ved at låne penge på nettet er, at det er meget anonymt. Du skal nemlig ikke være i kontakt med nogle. Alt information foregår via mail, og du skal hos mange udbydere afgive et minimum af information, når du ansøger. Det er kun, hvis du skal låne et større pengebeløb, at der kan blive krævet lønsedler og årsopgørelse. Låner du mellem 1.000 – 10.000 kroner, vil dette sjældent være tilfældet. Mange ser det som et tabu at låne penge, og derfor vil de gerne undgå kontakten med en rådgiver. Dette kan man undgå ved at lån penge nu. Der er nemlig ingen kontakt med en rådgiver.

Ulempen er omkostningerne

Der er ingen tvivl om, at den helt store ulempe ved et kviklån, sms lån og så videre er, at det er dyrt. Renten er høj, og det samme er gebyrerne. Derfor er det altså ikke alle, der kan betale sådan et lån tilbage. Det har skabt skrækhistorier omkring, at folk altid bliver optaget i RKI, hvis man tager et kviklån. Sådan er det nu ikke. Har man en fin indkomst, kan det sagtens være en god oplevelse at låne penge gennem en online låneudbyder. Det skal også understreges, at markedet er meget konkurrencepræget, og de forskellige udbydere er i hård konkurrence med hinanden. Derfor bliver der hele tiden givet bedre vilkår, der kun gør lånene mere attraktive. For eksempel gennem en lavere rente og lavere gebyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.